HOME   Babymassage

Babymassage

Shantalamassage kun je aan iedereen leren, maar het is zoveel meer dan “gewoon masseren”. Je leert in liefdevolle aandacht, je tempo te vertragen. Je baby meer zelfvertrouwen te geven, door hem in de “basis” te dragen. Je leert te ontspannen en ontspanning te geven, een rustpunt te zoeken in je vaak hectische leven. Je hebt kracht in je handen, onderschat dat niet. Ze geven warmte en aandacht en troost bij verdriet. Met je handen kun je vertellen, hoe lief je iemand vindt. Daarmee geef je veel warmte en waarde door aan je kind. Als je kindje zich in jouw handen veilig en gekoesterd voelt, heb je bereikt waarvoor de Shantalamassage eigenlijk is bedoeld.

Shantala Babymassage vindt zijn oorsprong in India. De massage wordt van moeder op dochter doorgegeven en is onderdeel van de dagelijkse verzorging van hun kinderen.

De Franse arts Leboyer ontdekte tijdens een reis in de jaren ‘70 deze massage in een sloppenwijk van Calcutta.
 Hij zag hoe de jonge moeder Shantala vol toewijding haar baby masseerde. Onder de indruk hiervan besloot hij de babymassage onder haar naam in Europa te introduceren.
Het belangrijkste van de massage is het contact met je baby en het volgen wat je baby prettig vindt.
De Shantala massagetechniek is eenvoudig te leren en uit te voeren. De techniek bestaat uit strijk- en massagebewegingen, waarbij de kracht en het ritme de werking bepalen.

Tijdens de zwangerschap ervaart de baby in de veilige warmte van de baarmoeder bij iedere beweging van de moeder de aanraking van de huid tegen de baarmoederwand.
 De baby wordt gewiegd, gestreeld en gevoed. Alle behoeften worden vervuld en het raakt gewend aan een gevoel van voortdurende omhulling en koestering.

Ook na de geboorte blijft de behoefte aan contact en geborgenheid bestaan. Bij de babymassage heb je liefdevol contact met je baby en geef je warmte, geborgenheid en pure ontspanning. Op een bijzondere manier leer je elkaar beter kennen. Zonder woorden leer je de lichaamstaal van je baby te verstaan. Dat is in de eerste maanden namelijk de enige taal die je baby “spreekt”.

Lid van:

Inhoud van de cursus